Stravu pro pacienty připravujeme ve vlastní moderní kuchyni pod dohledem nutričního terapeuta.
Stravu pro pacienty připravujeme ve vlastní moderní kuchyni pod dohledem nutričního terapeuta. Strava je připravována v souladu s poznatky zdravé a léčebné výživy zejména ve stravovacích provozech zdravotnických zařízení. Strava je rozvážena na jednotlivá oddělení v termonádobách a ležícím pacientům a klientům je přinášena k lůžku. Chodící pacienti se stravují u stolů na jednotlivých pokojích.
Stravovací provoz připravuje stravu pro pacienty lůžkových oddělení, klienty využívající sociální služby a rovněž obědy pro cizí strávníky. Cena oběda pro cizí strávníky činí 100 Kč, výdej obědů pro cizí strávníky do vlastních jídlonosičů probíhá v pracovních dnech v době od 11:00 hod. do 12:30 hod. v jídelně Nemocnice Valtice s.r.o., ve dnech pracovního klidu v době od 11:00 hod. do 11:30 hod. přímo v kuchyni. Výběr stravy dle jídelního lístku ze tří jídel včetně dietního.
Standardní celodenní stravování zahrnuje snídani, dopolední ovocnou svačinku (pro diabetiky), oběd, odpolední svačinku (mléko, pečivo), večeři, a to vše dle zdravotního stavu pacienta. Pro pacienty se sníženými schopnostmi pokrm rozmělnit je strava mixována. Pokrmy v jídelním lístku mohou obsahovat alergeny. Informace o výskytu alergenů obsažených v pokrmu jsou k dispozici u vedoucí stravovacího provozu.
Jídelníček
Obsah jídelníčku pro období: 09.12. - 15.12.2024
Jídelníček
Obsah jídelníčku pro období: 16.12. - 22.12.2024
Veronika Krajčovičová, DiS
Vedoucí stravovacího provozu